Θέρμανση & Ψύξη Δαπέδου ERGON

Αρχή της Θέρμανσης Ψύξης Δαπέδου ERGON είναι η διάστρωση κρυφών κυκλωμάτων σωληνώσεων στο πάτωμα, μέσα στα οποία κυκλοφορεί ζεστό νερό που προέρχεται από θερμαντική μονάδα το χειμώνα και κρύο νερό που παράγεται από ψυκτική μονάδα το καλοκαίρι.

Ιδανικά, το νερό που κυκλοφορεί στα κυκλώματα μπορεί να προέρχεται από αντλία θερμότητας, η οποία καταργεί το λεβητοστάσιο και παράγει τόσο θερμική όσο και ψυκτική ενέργεια.

Μοναδικά πλεονεκτήματα

• Απόλυτη θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον, γιατί εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας όπως επιβάλλει η ανθρώπινη φυσιολογία.
• Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, γιατί μειώνονται οι θερμικές απώλειες και λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες.
• Καθαροί χώροι χωρίς προβλήματα, γιατί κατά τη θέρμανση δεν απανθρακώνεται η σκόνη του αέρα και δεν μαυρίζουν τοίχοι, κουρτίνες κ.α., ενώ κατά την ψύξη δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρος
• Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση του χώρου, χωρίς αντιαισθητικά σώματα και σωλήνες, αφού η όλη εγκατάσταση κρύβεται κάτω από το πάτωμα.

Συστήματα εφαρμογών

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από κάθε περίπτωση, επιλέγεται ένα από τα παρακάτω συστήματα εφαρμογών για τη διάστρωση των σωλήνων Profitherm:

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από κάθε περίπτωση, επιλέγεται ένα από τα παρακάτω συστήματα εφαρμογών για τη διάστρωση των σωλήνων Profitherm:
  • Profitherm Floor Plus
  • Profitherm Floor Clipmaster
Ειδικές εφαρμογές μόνο θέρμανσης
  • Profitherm Floor Multipress
  • Profitherm Floor Slimline

Σωλήνες Profitherm

Είναι η νέα γενιά σωλήνων  που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η ERGON στο Πρόγραμμα Θέρμανσης & Ψύξης Δαπέδου και που προσφέρονται σε τέσσερις μορφές:

profiterm
  • Ακτινοδικτυωμένο Πολυαιθυλένιο PE-Xc (Φ14mm – Φ20mm)
  • Ακτινοδικτυωμένο Πολυαιθυλένιο PE-Xc με φράγμα οξυγόνου (Φ14mm – Φ20mm)
  • Πολυβουτένιο PB (Φ8mm – Φ32mm)
  • Πολυβουτένιο PB με φράγμα οξυγόνου (Φ8mm – Φ32mm)

Οι σωλήνες Profitherm είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η έρευνα και η Γερμανική τεχνολογία σωλήνων. Κατά την κατασκευή τους υφίστανται τη διαδικασία υψηλής σταθεροποίησης που εγγυάται τις άριστες μηχανικές ιδιότητές τους και υπόκεινται στους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής μέχρι και τη συσκευασία. Έτσι, πληρούν τα DIN 4726/27 και DIN EN 12319 (σωλήνες Πολυβουτενίου) και τα DIN 4726/29 και DIN EN 12318 (σωλήνες Πολυαιθυλενίου).

Έχουν δοκιμαστεί αυστηρά στις πιο σκληρές συνθήκες σε εκατομμύρια τετραγωνικά και συνοδεύονται από πιστοποιητικά ISO 9001, MPA, DIN-CERTO, KTW και DVGW.

Profitherm Floor Plus

Profitherm Floor Plus Η διάστρωση των σωλήνων Profitherm γίνεται πάνω σε ειδικά διαμορφωμένες πλάκες που εξασφαλίζουν την άριστη στήριξή τους και την πλήρη περιβολή τους από το θερμομπετόν, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως φράγμα υγρασίας.


Βάση του συστήματος είναι οι ειδικές αυτές πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη που πληρούν τις ανάγκες θερμοηχομόνωσης, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να καλύψουν τις διελεύσεις σωλήνων ύδρευσης και καλωδίων, χωρίς να επηρεάζεται η τελική διάστρωση του σωλήνα.

Έτσι επιτυγχάνεται μια καθαρή εγκατάσταση που τηρεί απόλυτα τους κανονισμούς θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και υγρομόνωσης.

Διαδικασία εγκατάστασης
  • Διαμορφωμένες πλάκες

Οι διαμορφωμένες πλάκες με τις εξοχές για τη στήριξη του σωλήνα Profitherm «κουμπώνουν» μεταξύ τους πάνω από το μονωτικό υπόστρωμα.

Οι πλάκες πληρούν την ΕΝ 18163 και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
Συντελεστής θερμομόνωσης R=0,75τμ K/W
Συντελεστής ηχομόνωσης S=30MN/κμ
Αντοχή φορτίου έως 5ΚΝ/τμ


Profitherm Floor Clipmaster

Profitherm Floor Plus Διάστρωση των σωλήνων Profitherm σε μονωτικές πλάκες και στήριξή τους σ’ αυτές με ειδικά άγκιστρα.

Οι ειδικές θερμοηχομονωτικές πλάκες που εξασφαλίζουν τη ζητούμενη θερμική και ηχητική μόνωση είναι από διογκωμένη πολυστερίνη, ενώ η πάνω επιφάνειά τους καλύπτεται από μια πολλαπλά ενισχυμένη αυτοσβηνούμενη μεμβράνη που λειτουργεί ως φράγμα υγρασίας. Η δε διάστρωση των σωλήνων Profitherm γίνεται με το μηχάνημα Ergon Tacker, το οποίο τους στηρίζει στις πλάκες με ειδικά άγκιστρα.


Τομή δαπέδου

  1. Τοιχοποιία
  2. Σοβάς
  3. Σοβατεπί
  4. Περιμετρική ταινία
  5. Μονωτική πλάκα με φράγμα υγρασίας
  6. Πλάκα (μπετόν)
  7. Σωλήνας
  8. Κλιπ
  9. Θερμομπετόν κατά DIN 18560
 10.Τελικό δάπεδο (κατ’ επιλογή)

Μονωτικές πλάκες

Πληρούν την ΕΝ 18163 και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Συντελεστής θερμομόνωσης R=0,75τμ K/W
Συντελεστής ηχομόνωσης S=30MN/κμ
Αντοχή φορτίου έως 5ΚΝ/τμ

Ειδικές εφαρμογές μόνο θέρμανσης

Profitherm Floor Multipress

Εφαρμογή θέρμανσης δαπέδου με συνδυασμό καρφωτού ξύλινου δαπέδου για χώρους ειδικών απαιτήσεων όπως νεοκλασικά κτίρια, γυμναστήρια κ.α.

Κατασκευαστική λεπτομέρεια
1. Ειδικές λαμέλες μετάδοσης θέρμανσης
2. Σωλήνας Profitherm 20mm
3. Μόνωση πάχους 5cm με φύλλο αλουμινίου
4. Φύλλο ΡΕ – Φράγμα υγρασίας

Profitherm Floor Slimline

Εφαρμογή χαμηλού ύψους (από 27mm) για ειδικές περιπτώσεις και χώρους όπως ανακατασκευές, πατάρια, σοφίτες κ.α.