Ξύλινα Κουφώματα Νέας Τεχνολογίας ERGON

Είναι φτιαγμένα από το πρώτο και παλαιότερο υλικό που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στην οικοδομική, το ξύλο, σα να γνώριζε από τότε τις απαιτήσεις μέγιστης θερμομόνωσης και προστασίας από την ηχορύπανση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Όμως κατασκευάζονται σήμερα, σε κορυφαία εργοστάσια της Ευρώπης, για να δημιουργήσουν στο χώρο που ζούμε μία ιδιαίτερη ποιότητα ζωής, ένα τρόπο ευ ζην διαχρονικό.

Ένα modus ευ ζην που φαίνεται…για πάντα!

Μοναδικά πλεονεκτήματα

Μέγιστη θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας

Τα ξύλινα κουφώματα της ERGON παρέχουν συντελεστή θερμομόνωσης Κ=1,1 W/m²K, ο οποίος με ανάλογες προδιαγραφές μπορεί να φθάσει έως και 0,7 W/m²K. Είναι ίσως οι υψηλότερες τιμές θερμομόνωσης στην Ελληνική αγορά!

Έτσι αποφεύγεται η σπατάλη ενέργειας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε δεν επιβαρύνεται περαιτέρω και το οικονομικό όφελος είναι άμεσο.

Υψηλή ηχομόνωση και προστασία από την ηχορύπανση

Εξασφαλίζουν σταθερά ελάχιστη ηχομόνωση 35dB, η οποία με ανάλογη επιλογή υαλοπίνακα μπορεί να φθάσει τα 47dB.

Έτσι π.χ. σε περιοχές έντονης οδικής κυκλοφορίας μπορούμε να επιλέξουμε υαλοπίνακες που προσφέρουν υψηλές τιμές ηχομόνωσης, ενώ σε σχετικά ήσυχο περιβάλλον μία ηχομόνωση της τάξης 32dB θα μας προστατεύσει από θόρυβο δυνατού αέρα, χαλαζιού κ.α.

Σύγχρονη τεχνολογία και μέγιστη αντοχή

Μελετούνται με βάση προδιαγραφές που ορίζουν οι Ελληνικές συνθήκες και με συνεχή έρευνα νέων τεχνοτροπιών, κατασκευών και υλικών που εφαρμόζονται σε ειδικές περιοχές στο εξωτερικό εξασφαλίζεται η μέγιστη αντοχή τους, γεγονός το οποίο υπογράφεται και από τις αυστηρότατες πιστοποιήσεις τους.

Υψηλή αισθητική και ποικιλία δυνατοτήτων

Η σχολαστικά επιλεγμένη και επεξεργασμένη ξυλεία έχει ζωντανό, δικό της χαρακτήρα και μπορεί ν’ αποδώσει από παραδοσιακή έως και μεταμοντέρνα αισθητική. Αλλάζει όψεις, χρώματα, υφή και χάρη στην ευχρηστία και ευελιξία της έχει τη δυνατότητα να ταιριάζει παντού.

Κατασκευαστικά χαρακτηριστικά

Ξυλείες
Τα είδη ξυλείας που χρησιμοποιούνται για τα Κουφώματα Νέας Τεχνολογίας της ERGON είναι ελάτη, δρύς, μαόνι, μεράντι, hemlock και λάρυξ. Τα δε ξύλα που επιλέγονται είναι πάντα ισόβενα, έτσι ώστε να αποκλείονται πιθανές στρεβλώσεις.

Οι ξυλείες είναι μασίφ ή σύνθετες και δέχονται βιομηχανική επεξεργασία και αυστηρότατο τεχνικό έλεγχο. Έτσι η επιλογή των ξύλων, η ξήρανσή τους και η αντιμυκητιακή προστασία στην οποία υποβάλλονται δεν αφήνουν περιθώρια σε «ύποπτα» μέρη του ξύλου να αποτελέσουν μέρη του κουφώματος.

Χρώματα
Όλα τα ξύλινα μέρη των κουφωμάτων της ERGON τηρούν της αυστηρές προδιαγραφές του Αυστριακού Τεχνικού Επιμελητηρίου, ή δε επεξεργασία των επιφανειών τους με βερνίκι ή βαφή γίνεται με υλικά και τεχνοτροπία της – επίσης Αυστριακής – παγκοσμίως κορυφαίας εταιρίας Adler, καθώς και με χρώματα ηλεκτροστατικής βαφής RAL.

Υαλοπίνακες
Οι πάντα διπλοί υαλοπίνακες που τοποθετούνται έχουν διατομή 4-16-4 με ενδιάμεση γέμιση από αέριο Αργόν. Έτσι παρέχουν θερμομόνωση της τάξης των 1,1 W/τμ K και ηχομόνωση 35 dB, οι οποίες με ανάλογες επιλογές μπορούν να φτάσουν τα 0,7W/τμ K και 47 dB αντίσοιχα.

Μπορούν επίσης να παραγγελθούν και με τζάμια ασφαλείας.

Μηχανισμοί
Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται στα Κουφώματα Νέας Τεχνολογίας  ERGON, ξύλινα ή ξυλαλουμίνια, είναι της φημισμένης Γερμανικής εταιρείας MACO: παγκόσμια εγγύηση στο χώρο της τεχνολογίας μηχανισμών.

Η κορυφαία ποιότητα σε συνεργασία με την τεχνικά άψογη εφαρμογή τους, έχουν ως αποτέλεσμα να εφοδιάζονται τα κουφώματα με τα καλύτερα «χειριστήρια»  που μπορούν να τα ασφαλίζουν ή απασφαλίζουν άνετα, αθόρυβα και σίγουρα.

Μεντεσέδες και πόμολα

Τα Ξύλινα Κουφώματα Νέας Τεχνολογίας ERGON προσφέρουν δυνατότητες τοποθέτησης εμφανών ή κρυφών μεντεσέδων και διαθέτουν πόμολα μεγάλης ποικιλίας τύπων και αποχρώσεων που συμπληρώνουν την αισθητική τους.

Από την παραγγελία στην τοποθέτηση

Ο σύμβουλός σας
Από την πρώτη επαφή μέχρι και … μετά την τοποθέτηση έχετε δίπλα σας το “δικό σας άνθρωπο”!

Είναι ο ειδικός, ο προσωπικός σας σύμβουλος, που θα έχετε δίπλα σας σε όλα τα στάδια του έργου που μας αναθέσατε.

Και όχι μόνο …

Η μελέτη και ο σχεδιασμός
Η δημιουργία των ξύλινων και ξυλαλουμινίων κουφωμάτων απαιτεί μία ιδιαίτερη  διαδικασία.

Γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα και επιλεγμένα εργοστάσια, σε χώρες της Ευρώπης με παράδοση και τεχνογνωσία ξύλινων κουφωμάτων. Εκεί όπου, με βάση τη μελέτη του χώρου και τις προσωπικές σας ανάγκες που μεταφέρουμε, σχεδιάζεται κάθε κομμάτι ξεχωριστά με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού. Η δημιουργία των ξύλινων και ξυλαλουμινίων κουφωμάτων απαιτεί μία ιδιαίτερη  διαδικασία.

Γι’ αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα και επιλεγμένα εργοστάσια, σε χώρες της Ευρώπης με παράδοση και τεχνογνωσία ξύλινων κουφωμάτων. Εκεί όπου, με βάση τη μελέτη του χώρου και τις προσωπικές σας ανάγκες που μεταφέρουμε, σχεδιάζεται κάθε κομμάτι ξεχωριστά με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού.
Η παραγωγή
Στα κορυφαία εργοστάσια που συνεργαζόμαστε επιλέγονται σχολαστικά τα υλικά που έχουν προδιαγραφεί και τα σχέδια μεταφέρονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε υπερσύγχρονα μηχανήματα. Εκεί γίνονται οι  κοπές, οι τρύπες κ.α. για να συναρμολογηθούν στη συνέχεια με απόλυτη ακρίβεια και να τοποθετηθούν οι ανάλογοι μηχανισμοί.

Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής και των πιο ιδιόμορφων σχεδίων, έτοιμα ακόμη και με την παραμικρή τους λεπτομέρεια για τέλεια εφαρμογή κατά την τοποθέτηση.
Η μεταφορά
Όλα τα κουφώματά σας συσκευάζονται ένα – ένα και τοποθετούνται σε ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, τα οποία θα τα μεταφέρουν από την έξοδο του εργοστασίου κατ’ ευθείαν στην οικοδομή σας.

Με απόλυτη ασφάλεια και προσοχή.
Η τοποθέτηση
Εμείς δεν εμπιστευόμαστε την υπογραφή μας σε οποιοδήποτε εξωτερικό συνεργείο. Γι’ αυτό και διαθέτουμε δικά μας, ειδικά εκπαιδευμένα μόνιμα συνεργεία.

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελέγξουμε, αν έχουν πράγματι χρησιμοποιηθεί τα κορυφαία υλικά τοποθέτησης που επιλέγουμε για να ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές ποιότητάς μας. Πόσο μάλλον, γιατί έτσι μπορούμε να υπογράφουμε και τη συνέπεια ERGON στους χρόνους παράδοσης.

Ξύλινα κουφώματα

Ξύλινα κουφώματα
Κουφώματα πάχους 80 mm από μασίφ ή αντικολλητή ξυλεία που προσφέρουν μέγιστες τιμές θερμοηχομόνωσης, στατικότητας και σταθερότητας.

Εξασφαλίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα σε βάθος χρόνου, αφού διαθέτουν δύο λάστιχα στεγάνωσης και υδροσταλάκτη αλουμινίου για απορροή υδάτων, τόσο στην κάσα όσο και στο φύλλο.

Λεπτομέρειες κατασκευής Τομή με διπλή υάλωση Τομή με τριπλή υάλωση
Ξυλαλουμίνια κουφώματα
Κουφώματα πάχους 80 mm από μασίφ ή αντικολλητή ξυλεία με εξωτερική επένδυση αλουμινίου. Διαθέτουν τρία λάστιχα στεγάνωσης και προφίλ δύναμης και αντοχής με απεριόριστες κατασκευαστικές και αισθητικές δυνατότητες.

Προσφέρουν δυνατότητα επιλογής από πολυάριθμες χρωματικές αποχρώσεις και έχουν μοντέρνα εμφάνιση, διατηρώντας ταυτόχρονα τη ζεστασιά της όψης του ξύλου.

 

Τομή με τριπλή υάλωση