Τώρα και Αντλίες Θερμότητας Inverter από την ERGON
Με τις νέες αντλίες θερμότητας inverter της REMKO που ενέταξε στο Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας APOLYTON, η ERGON ανεβάζει τον πήχη στο χώρο των A.Π.Ε. ακόμα πιο ψηλά.

Είναι αντλίες θερμότητας τύπου split, οι οποίες στηρίζονται σε μία πρωτοποριακή εφαρμογή αντλίας θερμότητας διαιρούμενου τύπου που μπορεί να λειτουργεί έως -18°C και να παρέχει ζεστό νερό έως 55°C.

Πρόκειται για μια «έξυπνη» επιλογή όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας για την θέρμανση & ψύξη δαπέδου αλλά και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, η οποία χρησιμοποιεί την μοντέρνα τεχνολογία INVERTER με τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα:

• Εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 60% σε σχέση με το πετρέλαιο.
• Αποφυγή παγώματος των εξωτερικών σωληνώσεων.
• Μία μονάδα για θέρμανση, ψύξη και ζεστά νερά χρήσης.
• Χρήση για εξωτερικές θερμοκρασίες έως -15°C.
• Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης έως +55°C
• Απολύτως αυτόματη λειτουργία, χωρίς θόρυβο και συντήρηση.
• Υψηλή αξιοπιστία λειτουργίας.
• Κατάργηση του πετρελαίου: άρα μηδενικές εκπομπές CO2.
• Δεν απαιτείται δεξαμενή καυσίμων & καμινάδα.
• Υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ (Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2010, § 4.1.1 και 4.1.2)

Το σύστημα REMKO – ECOTEC INVERTER αποτελείται από τρεις ενώτητες:

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Απορροφά από τον αέρα του περιβάλλοντος θερμότητα χαμηλής θερμοκρασίας το χειμώνα και υψηλής θερμοκρασίας το καλοκαίρι, η οποία μέσω του ψυκτικού κύκλου μεταφέρεται στο εσωτερικό τμήμα αυξάνοντας ή μειώνοντας την θερμοκρασία του νερού θέρμανσης ή δροσισμού αντίστοιχα. Οι στροφές του συμπιεστή ρυθμίζονται συνεχώς με ακρίβεια ανάλογα με τις ανάγκες σε θέρμανση ή ψύξη.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Το χειμώνα, η εσωτερική μονάδα μεταφέρει την θερμότητα που βρίσκεται στο ψυκτικό υγρό στην ενδοδαπέδια θέρμανση ή στα εγκατεστημένα θερμαντικά σώματα και το ενσωματωμένο δοχείο αδρανείας επιτυγχάνει τον υδραυλικό διαχωρισμό των κυκλωμάτων της αντλίας θερμότητας και του συστήματος θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία θέρμανσης ακόμα και στις φάσεις απόψυξης. Στη δε λειτουργία δροσισμού το καλοκαίρι, απλώς αντιστρέφεται η λειτουργία της αντλίας θερμότητας.

Η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης επιτυγχάνεται με την εναλλαγή στη λειτουργία παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε συνδυασμό με ξεχωριστό δοχείο αποθήκευσης (boiler).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Α/Θ: Ο πίνακας της αντλίας αναλαμβάνει την ενεργειακή διαχείριση συνολικά και ελέγχει απόλυτα όλες τις λειτουργίες. Ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για τον έλεγχο μίας μόνο συσκευής, ενός ολόκληρου συστήματος ή και τον έλεγχο μίας πολύπλοκης εγκατάστασης, ο ρυθμιστής αντλίας Multitalent της REMKO εξασφαλίζει ολοκληρωμένη ενεργειακή διαχείριση.

Τέλος, μια επιπλέον καινοτομία του είναι το ενσωματωμένο στην αντλία θερμότητας σύστημα αντιστάθμισης , το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό βάσει ΚΕΝΑΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες: ERGON EQUIPMENT A.E.T.E. Κλεισθένους 102 & Παπαφλέσσα, 15344 Γέρακας Αττικής,Τηλ: 210 6049420, Φαξ: 210 6049448, e-mail: ergon@tee.gr, www.ergon.com.gr.
◄ Επιστροφή