Ε.Σ.Ε.Γ.Ε.Π.Ε. Ο στρατηγικός φορέας – "δύναμη" της Γεωθερμίας
Με μεγάλη δυναμική και ιδρυτικά μέλη 17 επιχειρήσεις του τομέα άρχισε να λειτουργεί ο Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Γεωθερμίας & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας – συντομογραφικά ΕΣΕΓΕΠΕ –, βάζοντας έτσι το γενικότερο χώρο των Α.Π.Ε. σε μια ταχέα εξελισσόμενη τροχιά ανάπτυξης.

Ξεκινώντας, σκοπός του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη των εφαρμογών γεωθερμίας στη χώρα μας ως μια κατ’ εξοχήν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον, που δεν εξαντλεί φυσικούς πόρους και συμβάλλει στη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, υπηρετώντας παράλληλα τον στόχο της Πράσινης Ανάπτυξης συγκεκριμένα και έμπρακτα. Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος θα αποτελεί τον επίσημο συνομιλητή της πολιτείας καθώς και διαφόρων οργανισμών και επιτροπών (π.χ. ΚΑΠΕ) με προτάσεις για το ενεργειακό νομοσχέδιο και την υλοποίηση του αναπτυξιακού νόμου στον τομέα της Πράσινης Ανάπτυξης.

Για δε την άμεση συνέχεια, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΕΣΕΓΕΠΕ προβλέπει συνεργασίες με σχετικούς φορείς, οργανισμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, οργάνωση σεμιναρίων και συνεδρίων και πλήθος ενεργειών προώθησης του τομέα τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου αποτελείται από:

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης – ERGON EQUIPMENT
Νικόλαος Κυράδης – INTERPLAST
Νικόλαος Ψαρράς – AID ENGINEERING
Νικόλαος Δεληγιώργης – ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ
Σωτήριος Κατσιμίχας – ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ

Παρά την πολύ πρόσφατη λειτουργία του, ο ΕΣΕΓΕΠΕ έχει ήδη συμμετάσχει στις εκθέσεις ENERGY TECH 2011 και ECOTEC 2011, λαμβάνοντας μέρος και στο EcoForum της δεύτερης με μια πολύ επιτυχημένη παρουσίαση.

Με τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει μέχρι στιγμής, ο στρατηγικός αυτός φορέας έχει ξεκινήσει από τώρα να οδηγεί δυναμικά την εξέλιξη του τομέα γεωθερμίας στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Προσωρινή έδρα του ΕΣΕΓΕΠΕ είναι: Ν.Ο.Α., Σούτσου 24 – Αθήνα 10671, Τηλ.: 210 3605506. e-mail:
info@esegepe.gr, www.esegepe.gr
◄ Επιστροφή